Als je overgewicht hebt

Er zijn in Nederland veel mensen met overgewicht. Wat kun je doen als je te maken met overgewicht? Er zijn verschillende opties. Zo kun je een dieet volgen. Je kunt er ook voor kiezen om af te vallen met pillen. Of je kunt een maagverkleining doen. Aan de hand van dit artikel informeren we je over de opties die je hebt als je te maken hebt met overgewicht.

 

Doe een BMI-test

Een BMI-test kun je helpen te bepalen of je te zwaar bent. Een BMI-test bekijkt in hoeverre je gewicht gezond is en past bij je leeftijd, je lengte en je levenswijze. Een BMI-test kun je gewoon online uitvoeren. Op het internet zijn vele BMI testen te vinden. Wanneer uit de test blijkt dat jouw gewicht te zwaar is en ongezond, kun je op onze rondgang bij de dochter. De dokter kan je vertellen wat je nu moet doen. Grote kans dat de dokter je aanbeveelt om op dieet te gaan. Wanneer een dieet geen optie meer is, kan hij pillen aanreiken om mee af te vallen of voorstellen om een maagverkleining te doen.

 

Als het medisch noodzakelijk is om af te vallen

Een dokter kan aangeven dat het om medische redenen noodzakelijk is om af te vallen gewicht te verliezen. In het huidige gewicht is zo ongezond zijn leven gevaar loopt. Overgewicht is doodsoorzaak nummer één in het westen. Het kan dus zijn dat de dokter je adviseert om er direct af te gaan vallen. Op medisch advies kunnen pillen worden aangevraagd of kan gevraagd worden om een operatie van de maag. De maag wordt dan verkleind.

 

Pillen op doktersadvies

Als de dokter geadviseerd heeft om pillen te gebruiken, zijn pillen een goed middel om mee af te vallen. Pillen gebruiken zonder doktersadvies raden we niet aan. Er is namelijk heel rommel te verkrijgen. De meeste pillen hebben alleen een werking tussen de oren. De pillen die de dokter je geeft zijn wel te vertrouwen. Deze zullen ervoor zorgde dat jij een vol gevoel hebt, waardoor je minder snel gaat eten en dus ook niet aan komt. Bovendien kunnen we willen helpen om in spijsvertering op gang te krijgen. Daarvoor verbrand je snel vet.

 

De maag verkleining

Een verkleining van de maag is operatief te bereiken als de dokter adviseert. Er moet dan doorgaans sprake zijn van een ernstige vorm van overgewicht, die een fatale afloop kan hebben. De maagverkleining is niet geheel zonder risico. Het is een zware operatie waarvan je lange tijd zult moeten herstellen. Het effect van de maagverkleining is echter groot. Doordat je buik kleine race, heb je minder eten nodig en zullen dus vanzelf sneller afvallen. Nadat je maag verkleind is, blijf je onder controle staan van een arts. Tevens wordt er streng gelet op je levenswijze. Er wordt van alles gedaan om er voor te zorgen dat je niet weer vervalt in je oude, ongezonde gewoontes.

 

Bovenstaande tips kunnen jou helpen om op een gezonde wijze richting te geven aan je leven. Probeer te voorkomen dat je overgewicht toeneemt en onderneem actie. Weet je niet hoe je moet beginnen? Dan kun je altijd terecht bij de huisarts. Deze weet raad met alle vormen van overgewicht en kan je begeleiden naar een goede en passende oplossing.