De waarheid achter het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet is een crash dieet. Heel veel mensen zweren bij het effect van het ziekenhuisdieet. Ze vallen kilo’s tegelijk af. In een paar weken zijn ze weer volledig op gewicht. Soms zelfs in een paar dagen. Het met dit dieet dan ook mogelijk om heel veel kilo’s in heel korte tijd af te vallen. Maar de waarheid is dat het ziekenhuisdieet helemaal niet zo effectief is als het zich doet voorkomen. Leer meer over het ziekenhuisdieet en lees de waarheid, die je zal schokken.

 

Oorsprong van het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet komt, zoals de naam ongetwijfeld zal hebben doen vermoeden, voort uit het ziekenhuis. Daar kregen patiënten voor een operatie vaak een maaltijd voorgezet die heel weinig calorieën en vet bevatte. Dat was nodig, omdat deze mensen een bepaald gewicht moesten hebben om een bepaalde operatie te mogen ondergaan. Het ziekenhuisdieet werd en wordt door medisch specialisten uitgevoerd bij bedlegerige patiënten. Die hebben niet zoveel energie nodig. Voor hen is het dus niet schadelijk om aan de hand van ziekenhuisdieet af te vallen. Helaas is het ziekenhuisdieet ook buiten de deur van het ziekenhuis bekend geraakt. Mensen, die gewone dagelijkse gang van zaken doen, proberen ook af te vallen met het ziekenhuisdieet. Zij missen daardoor enorm veel essentiële voedingsstoffen. Dat is ongezond.

 

Een ordinair crashdieet

Het ziekenhuisdieet mag haar naam dan ontleend hebben uit het ziekenhuis, het is een ordinair crash dieet. Een crash dieet staat erom bekend dat ze je helpen om in korte tijd heel snel af te vallen. Er is veel effect. Voordelen van het crash dieet zijn dat je in 10 dagen op gewicht kunnen zijn, in feite 5 kg kunt verliezen en in één dag zelfs 2 kg kunt kwijtraken. De waarheid is echter heel anders. Het effect van een crash dieet, waarvan het ziekenhuisdieet weinig verschilt, is slechts tijdelijk. De verloren kilo’s zitten er net zo hard weer aan, omdat de levensstijl die je bezigt met het ziekenhuisdieet of het crashdieet niet vol te houden zijn. Mensen kiezen vaak voor een crash dieet omdat in korte tijd veel gewicht willen verliezen. Daar hebben ze vaak een doel voor, zoals een bruiloft of een ander feest. Helaas denken deze mensen niet aan de lange termijn reactie van het dieet. Want in 99 van de 100 gevallen ben je binnen een week tijd weer terug op je oude gewicht.

 

Het ziekenhuisdieet is erg ongezond

Net als de meeste andere crash diëten is een ziekenhuisdieet een erg ongezond dieet. Je weerbaarheid wordt een stuk minder, omdat je veel voedingsstoffen mist. Daarbij heb je te maken met het aanblijven van een knagend en vervelend hongergevoel gedurende het dieet. Je mag niets meer eten dan de helft van de calorieën die op een dag nodig hebt. Het gevolg is dat heel veel mensen met crash dieet het ziekenhuisdieet volslagen depressief raken. Daarmee bereiken zij alleen maar tegengestelde. Want zij grijpen naar ongezonde voeding om hun verdriet weg te eten. Daarbij krijgt hun gezondheid en enorme duw. Door jezelf uit te hongeren wordt je lichaam slapper en kun je veel minder.

 

Kort resultaat

Het effect van het ziekenhuisdieet is van korte duur. Je kunt er inderdaad veel kilo’s mee verliezen, maar die zitten er in de kortste keren weer aan. Je moet je voorstellen dat je het dieet blijvend zou moeten volgen om ook het gewicht op orde te houden. Dat is niet te doen. En dat is maar goed ook, want het is een bijzonder ongezond dieet. Kies liever kritischer voor een gezondere variant zoals bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet.

 

Afvallen op korte termijn is afvallen met pijn

Helaas heerst op dit moment een sfeer waarin mensen heel snel heel veel gewicht willen verliezen. Die aanmoediging leidt tot ongezonde diëten. Snel afvallen is afvallen met pijn. Daarbij komen honger lijden, depressief kunnen raken, minder weer waar worden, prikkelbaar worden in een stuk minder lekker in je vel zitten aan de orde van de dag. Wees dus kritisch en vraag jezelf af of het ziekenhuisdieet het beste geschikt is. Wij raden het ten zeerste af, omdat het een bijzonder onprettig hongerloon dieet kende. Gelukkig zijn er veel alternatieven op de markt.